Wat is eten uit de natuur
Verzamelen met verstand van zaken
Wie zijn wij
Recepten
Voor wie
Cursussen en activiteiten
Voordelen van eten uit de natuur
Contact
Reacties/Links
Foto's en filmpjes
Nieuwsbrief


c u r s u s s e n * e n * a c t i v i t e i t e nWies organiseert door het jaar heen excursies met proeverij op verschillende plaatsen in Nederland. Zie de data in de nieuwsbrief. Opgeven voor de nieuwsbrief: via etenuitdenatuur@gmail.com.
Je kunt Wies inhuren voor een excursie of wandeling in de ochtend, middag of vroege avond, afgesloten met een bescheiden of uitgebreide proeverij. Wies: Dit ziet er zo uit: vanuit een startpunt ergens in de natuur, gaan we op pad, lopend of op de fiets. De nadruk ligt op de eetbare planten die we tegen komen, welke delen je kunt eten en hoe je daar de heerlijkste gerechten van maakt. We gebruiken al onze zintuigen om de planten goed te leren kennen, we kijken, proeven, voelen en ruiken. Aandacht voor de regels bij het duurzaam plukken, voor je eigen veiligheid en voor het voortbestaan van de natuur. Onderweg is er tijd voor vragen en dialoog. Na afloop kunnen we de planten proeven, als limonade, thee, kruidenboter, gelei en chutney.
Voor de liefhebbers organiseert Wies ook ééndaagse cursussen op aanvraag. Dat bestaat uit een minicursus, vervolgens gaan we verzamelen en daarna in de keuken aan de slag. Het resultaat is een picknick, lunch of diner.
In het voor- en/of najaar geven Wies, Aleid en Monica een cursus Eten uit de Natuur van drie ochtenden met excursie, in de buurt van Amsterdam. Meestal drie zondagochtenden met proeverij.

Ieder seizoen doet Wies een aantal excursies met proeverij op het Vogeleiland in het Amsterdamse Bos, en er kan daarbij gebruik gemaakt van de Boskeet met keukentje voor soep en omeletjes enzo. Zie voor data amsterdamsebos.nl. Ook is het mogelijk aangevraagde rondleidingen in het Amsterdam Bos te organiseren, waarbij gebruik gemaakt kan worden van de Boskeet met keukentje.
Wies werkt samen met een paar kookstudio’s in de wijde omgeving van Amsterdam, de Boerin en de Kok (zie boerinendekok.nl), Coeck (zie coeck.nl) en Keukengeheimen (zie keukengeheimen). De omgeving van deze kookstudio’s is geschikt voor wildplukken; na de excursie met verzamelen wordt er gezamenlijk gekookt die je dan natuurlijk lekker gaat opeten: zelf geplukt, zelf gekookt!.
Zodra je een groepje van 6 tot 15 mensen bij elkaar hebt, kun je contact opnemen met Wies. Voor grotere groepen, kan er gesplitst worden en kunnen we met twee groepen op pad.
Voor een aantal andere organisaties doet Wies regelmatig excursies met proeverij; dit zijn het North Sea Tai Chi festival, Surfana Festival en Surfana Zandvoort.
Het platform Ik Kies Natuurlijk plaatst regelmatig blogs van Wies en plaatst haar activiteiten op hun kalender.

Wies is ook natuurgids op een woestijnreis in de Sinaï, een trektocht op kamelen, zie feel-the-desert.com.


Verder is Wies betrokken bij het buurtinitiatief Weesperzijdetuin, zie de website weesperzijdetuin.nl waarop ook youtubefilmpjes van documentairemaakster Eveline van Dijck / YOYMedia.