Wat is eten uit de natuur
Verzamelen met verstand van zaken
Wie zijn wij
Recepten
Voor wie
Cursussen en activiteiten
Voordelen van eten uit de natuur
Contact
Reacties
Foto's en filmpjes
Nieuwsbrief


v o o r d e l e n * v a n * e t e n * u i t * d e * n a t u u rWaarom zou je dit eigenlijk doen, dit eten uit de natuur.

Om te beginnen is het gewoon heel erg leuk om te doen. Of dat nu komt omdat het een oer-instinct is dat nog in ieder van ons schuilt of dat er een andere verklaring voor is, doet er eigenlijk niet toe.

Bovendien is het goed voor het milieu, want een zelfgeplukt maaltje groentes, is in ieder geval niet per vliegtuig van de andere kant van de wereld gekomen. Ook heeft er geen milieubelastende verpakking om gezeten, of is er lang in vrachtwagens mee rond gereden. Er zijn geen insecticiden op gespoten, of onkruidverdelgers, er is geen kunstmest aan te pas gekomen. Het heeft niet in verwarmde kassen gestaan en niet onder kunstlicht.

Maar het belangrijkste is dat het een hele nieuwe dimensie geeft aan je wandelingen of fietstochten. Het is heel bevredigend om al wandelend of fietsend te speuren naar allerlei eetbaars. Ook kinderen vinden wandelen op deze manier een stuk spannender. En van buiten zijn word je beter, hoe vaker mensen buiten in de natuur zijn, hoe gelukkiger, gezonder en tevredener ze zijn. Zeker als ze daarna aan tafel kunnen met eten-uit-de-natuur.