Wat is eten uit de natuur
Verzamelen met verstand van zaken
Wie zijn wij
Recepten
Voor wie
Cursussen en activiteiten
Voordelen van eten uit de natuur
Contact
Reacties
Foto's en filmpjes
Nieuwsbrief


w i e * z i j n * w i jWies

Wies Teepe, biologe, natuurgids en kokkin, legt uit welke delen van planten je kunt verzamelen en hoe je daar de heerlijkste gerechten van kunt maken. Enkele favorieten zijn: vlierbloesemlimonade, berenklauw-spaghetti en bermgroentesoep. Ze leert hoe je de soorten planten kunt onderscheiden, waar je op moet letten bij het plukken en verzamelen en wat de regels zijn: voor je eigen veiligheid en voor het voortbestaan van de natuur. Ook over hoe je de verzamelde planten kunt bewaren en conserveren heeft ze de nodige kennis.

Wies was onlangs te gast op Radio 1 in het programma Dit is de nacht, op 3 september 2013 tussen 3 en 5 uur. Hieronder staat de link naar de gehele uitzending, die om 2 uur begon.

Ditisdenacht

Veel luisterplezier!

 

Wies werkt vaak samen met een groepje natuurgidsen die gespecialiseerd zijn in eetbare natuur. Dit zijn:
Carla de Bruijn is een zeer ervaren natuurgids. Zij houdt zich vooral bezig met de eetbare natuur omdat het is zo ontzettend leuk is! Het is een uitbreiding van de manier waarop je naar de natuur kunt kijken. In haar diepvries zitten flinke voorraden kruidenboter van hondsdraf en look zonder look. En allerlei geleien waarvan de gele kornoelje haar favoriet is. Zie www.natuurrondleiding.blogspot.com
Aleid Offerhaus is als natuurgids opgeleid binnen IVN Amstelveen volgt een studie Milieukunde, zie www.gidsinhetgroen.nl.

Monica Cruz is bioloog, als natuurgids opgeleid binnen IVN Amstelveen, zie www.naturewalks.amsterdam