Japanse duizendknoop

Jam van Japanse duizendknoop

Ingrediënten:

* jonge scheuten van de Japanse duizendknoop
* suiker

Pluk de jonge scheuten, tot ongeveer 20 cm. van de top.

Schil met een mesje of dunschiller de taaie buitenlaag eraf.

Snij in stukjes van ongeveer 3 cm lang.

Koken (ongeveer 20 minuten) met een beetje suiker.

Heerlijk op brood, als jam in de yoghurt of in een taart. Smaakt een beetje als rabarber.

Deze superfood remt kanker, werkt goed tegen COPD, bronchitis, astma en longemfyseem.

taart/minitaartjes met Japanse duizendknoop zonder suiker

Deeg:

Ingrediënten:

* 75 gr zelfrijzend bakmeel
*
75 gram volkorenmeel
* 85 gr boter
* Snufje zout
* 1 eitje
* 85 dadelpuree
* 1 handje gemalen hazelnoten

Kneed de ingrediënten tot een deeg.

Doe in de vorm of vormpjes.

Naar keuze één grotere vorm of 16 kleine vormpjes.

Vulling:

Ingrediënten:

* 300 gr geschilde stengel van Japanse duizendknoop, overdwars in stukjes van een halve centimeter gesneden
*
100 cc water
* 100 gr dadelpuree

Laat de stukjes stengel ongeveer 20 minuten koken op een zacht pitje.

Voeg dadelpuree toe en meng door de warme duizendknoopmassa.

Goed roeren tot alle dadelpuree gelijkmatig verdeeld is.

Vul de vormpjes met de duizendknoopjam.

Bak 25 minuten in een over van 175 ° C.

Deze superfood remt kanker, werkt goed tegen COPD, bronchitis, astma en longemfyseem.