Oosterse gewokte groenteschotel
Ingrediënten:
* 450 gram stengels van Japanse duizendknoop (voor twee personen of een grote eter)
* olie
* scheut oestersaus
* jonge scheuten van de Japanse duizendknoop
Pluk de jonge stengels, gebruik de bovenste 30 cm. Als je ze niet meer makkelijk kunt afplukken, zijn ze te oud.
Verwijder de bladeren en het topje van de stengel.
Was en snij overdwars in reepjes van een halve centimeter.
Doe olie in een pan en zet op een halfhoog vuur.
Doe de stukjes duizendknoop erin en roer af en toe.
Na ongeveer 10 minuten zijn de stukjes zacht.
Voeg een flinke scheut oestersaus toe en serveer direct.
Weet je niet precies hoe je Japanse duizendknoop kunt herkennen? Kijk naar het filmpje
Jam van Japanse duizendknoop
Ingrediënten:
* jonge scheuten van de Japanse duizendknoop
* suiker
Pluk de jonge scheuten, tot ongeveer 20 cm. van de top.
Schil met een mesje of dunschiller de taaie buitenlaag eraf.
Snij in stukjes van ongeveer 3 cm lang.
Koken (ongeveer 20 minuten) met een beetje suiker.
Heerlijk op brood, als jam in de yoghurt of in een taart. Smaakt een beetje als rabarber.
Deze superfood remt kanker, werkt goed tegen COPD, bronchitis, astma en longemfyseem.
taart/minitaartjes met Japanse duizendknoop zonder suiker
Deeg:
Ingrediënten:
* 75 gr zelfrijzend bakmeel
* 75 gram volkorenmeel
* 85 gr boter
* Snufje zout
* 1 eitje
* 85 dadelpuree
* 1 handje gemalen hazelnoten
Kneed de ingrediënten tot een deeg.
Doe in de vorm of vormpjes.
Naar keuze één grotere vorm of 16 kleine vormpjes.
Vulling:
Ingrediënten:
* 300 gr geschilde stengel van Japanse duizendknoop, overdwars in stukjes van een halve centimeter gesneden
* 100 cc water
* 100 gr dadelpuree
Laat de stukjes stengel ongeveer 20 minuten koken op een zacht pitje.
Voeg dadelpuree toe en meng door de warme duizendknoopmassa.
Goed roeren tot alle dadelpuree gelijkmatig verdeeld is.
Vul de vormpjes met de duizendknoopjam.
Bak 25 minuten in een over van 175 ° C.
Deze superfood remt kanker, werkt goed tegen COPD, bronchitis, astma en longemfyseem.