Kleefkruid

cropped-logo-wies-gegumd-6.png

Recept hartige kleefkruidtaart

Ingrediënten voor het beslag van de taartbodem:

* 250 gram volkorenmeel
* 2 eetlepels melk
* 125 gram boter
* 1 ei 
* snufje zout

Ingrediënten voor de vulling:

* 75 gram jonge scheuten van kleefkruid
* 1 ui
* scheutje olie
* 3 eieren
* 20 gram geraspte kaas
* zout en peper naar smaak
* 40 ml olijfolie

Meng de ingrediënten door elkaar tot een stevige bal. Bekleed hiermee een taartbodem.

Pluk jonge scheuten kleefkruid.

Schil de ui, snij in blokjes en bak op een zacht vuur in een beetje olie tot de blokjes glazig zijn.

Was intussen de kleefkruid en snij in stukjes van een halve centimeter.

Kluts 3 eieren.

Meng kleefkruid, geraspte kaas en gebakken ui erdoor. Meng er zout en peper naar smaak door.

Doe de vulling op de deegbodem.

Bak de taart 35 minuten in een oven van 175 graden Celsius of tot hij bruin is.

Warm of koud serveren.