Twee planten die mij dit najaar zeer aangenaam verrast hebben door hun langdurige bloei zijn:
Rimpelroos, terwijl eind oktober de bottels allang rijp zijn, bloeit deze roos – lekkerste van alle rozen – nog altijd. De bloemblaadjes zijn rauw lekker in én mooi op een salade. Als rozenblaadjesgelei zijn ze heerlijk bij oude kaas of paté.
Terugblik
Afgelopen najaar was er weer de jaarlijkse Cursus Eten uit de Natuur, bestaande uit drie zondagochtend- excursies en een avond met proeverij waarop we elkaars gerechten eten.
Van brandnetelmuffins en tijmcakejes tot pastinakensoep, look-zonder-look gevulde eitjes, weegbreeomeletten, hartige notenkoeken, salades, taarten, allerlei likeuren, limonades om maar een kleine greep te doen.
Maar de kleurige terrine (mid-onder op de foto), uit vijf verschillende lagen elk met eigen kleur en smaak van Naomi, David en Lucas was toch wel de allermooiste.