Paardenbloem

Paardenbloem-limonade

Ingrediënten:

* paardenbloemen
* water
* geleisuiker
* citroenzuur

Pluk van circa 200 bloemhoofdjes de gele lintbloemen af, zonder het groen.

Breng 1 liter water aan de kook.

Doe de bloemen erin, even roeren, deksel erop en het vuur uitzetten.

De volgende dag zeef je de bloemen eruit en voeg 600 gram suiker en 10 gram citroenzuur toe.

Breng nog even aan de kook en giet de hete limonade in schone flessen.

Ook lekker als aperitief met witte wijn of als ijs!

Paardenbloem-jam

Ingrediënten:

* 100 bloemhoofdjes van paardenbloemen (groene delen niet meeplukken),
* 300 ml water,
* 200 gram geleisuiker halfzoet,
* sap van halve citroen.

Nieuw recept: van Adriënne, haar geheim is : bloemblaadjes erin laten en wat citroensap erbij doen.

Kook de bloemblaadjes in het water 5 minuten.

Voeg geleisuiker en citroensap erbij.

Nog 1 minuut laten koken.

Heet in de schone potjes doen.

Heerlijk op een toastje.