Raapzaad

Raapzaad chips

Ingrediënten:

* jonge bladeren van raapzaad
* olie
* zout

Was de bladeren schoon en  droog ze goed.

Verwijder vervolgens de dikke bleke nerf.

Scheur het blad in stukken en leg in een ovenschaal of bakblik.

Giet er wat neutrale olie over, ongeveer 10 ml op 100 gram blad.

Hussel goed zodat het blad helemaal bedekt is met de olie.

Strooi er wat zout over. Verwarm de oven voor op 150 ° C.

Zet de schaal precies 5 minuten in de oven.

Dan buiten de oven laten afkoelen.

Zet de schaal dan opnieuw 5 minuten terug in de oven en laat daarna weer afkoelen.

Draai de oven laag naar 50°C.

Zet de chips terug, tot ze droog en krokant zijn.

Als je haast hebt, kan je ze ook tijdens het afkoelen van de oven nog een paar keer 5 minuten erin zetten.

Proeven en eventueel op smaak brengen met wat zout

Goed houdbaar in afgesloten trommel.

 

In plaats van raapzaad, kunt je ook chips van berenklauw, kleefkruid, brandnetel, smalle weegbree maken.

Ik vind de berenklauw het lekkerst. Graag hoor ik wat jouw favoriet is.