Vijgen-munt chutney
Nodig voor 3 à 4 potten:
* 450 gram onrijpe vijgen.
* 1 eetlepel olie
* 1 grote ui
* 2 cm verse gember
* 120 gr bruine suiker
* 125 gr appelciderazijn
* 125 ml water
* sap van 1 citroen
* rasp van de schil van de citroen
* 100 gr rozijnen
* 1½ theelepel mosterdzaad
* 1 kaneelstokje
* zout
* kruidnagel
* rode peper
* munt (facultatief)
* zakje marmello (facultatief)
Bak de gesnipperde ui in de olie.
Voeg na een tijdje de geraspte gember toe, en vervolgens de specerijen.
Snij de vijgen in kleine stukjes, voeg toe.
Doe het water erbij.
Laat dit een tijdje koken tot de stukjes vijg zacht zijn.
Voeg dan suiker, azijn, citroen, rozijnen, zout en rode peper erbij.
Laat nog een tijdje koken.
Tot slot op smaak maken met zout.
Desgewenst de munt en/of de marmello erbij.
Heet in de schone potten doen.
Lekker bij kaas, wild, of een groentegerecht.
Je kan deze chutney ook met ander onrijp fruit maken of zelfs met rijp fruit.